Tisztelt Felhasználók! Kérjük, hogy az alábbi Felhasználási feltételeket figyelmesen olvassák át, mielőtt szolgáltatásainkat igénybe veszik. A webshop felkeresése és a vásárlás azt jelenti, hogy Ön a jelen Felhasználási feltételeket elolvasta, megértette, és teljeskörűen elfogadta. Ha a Felhasználási feltételeket nem fogadja el, kérjük, ne vegye igénybe a weboldalt.

 

A Szolgáltató adatai (a továbbiakban a „Sport Vision Kft.” vagy az „Eladó”)

Név: Sport Vision Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely és levelezési cím: 1037 Budapest, Montevideo utca 3/A.

Telephely: 1037 Budapest, Montevideo utca 3/A.

Ügyfélszolgálat: 1037 Budapest, Montevideo utca 3/A.

E-mail cím: online@sport-vision.hu

Cégjegyzékszám: 01-09-409374

Adószám: 32153987241

 

Felhasználási feltételek

Köszöntjük a sportvision.hu weboldalon.

 

A Sport Vision Kft. biztosítja az Ön számára a weboldalán kínált szolgáltatások és tartalom igénybevételét, amire az alábbi Felhasználási feltételek vonatkoznak. A Felhasználási feltételek a www.sport-vision.hu weboldalon szereplő teljes tartalomra és szolgáltatásra érvényesek. A weboldal bármely részének felhasználása által a felhasználókról vélelmezzük, hogy a jelen Felhasználási feltételeket megismerték, valamint, hogy vállalják, hogy a weboldal tartalmát kizárólag személyes használatra és saját felelősségükre használják fel.

 

Általános rendelkezések, a Felek közötti szerződés létrejötte

A Sport Vision rendelkezik a teljes tartalomra (szöveges, vizuális és hanganyagok, adatbázisok, programozási kód) vonatkozó szerzői joggal. A weboldal bármely részének a szerzői jog tulajdonosa engedélye nélküli jogosulatlan felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül, és büntetőjogi felelősségre vonást von maga után.

 

A webshopban vásárolni elektronikus úton leadott megrendeléssel lehet, a jelen ÁSZF-ben meghatározottak szerint.

A webshop egyes szolgáltatásai kizárólag regisztráció után érhetők el.

A megrendelés leadása és annak Szolgáltató általi visszaigazolása révén a Felek között szerződés jön létre. A szerződés írásbeli szerződésnek minősül. A Szolgáltató a szerződést nyilvántartásba veszi és a szerződés létrejöttétől számított 2 (két) évig megőrzi.

A szerződés magyar nyelven készül.

A Szolgáltatóra bármely Magatartási kódex rendelkezései nem vonatkoznak.

A Sport Vision Kft. jogosult a jelen Felhasználási feltételeket a jelen ÁSZF frissítésével bármikor módosítani. Kérjük, rendszeresen keresse fel a weboldalt az aktuális Felhasználási feltételek megtekintésére, mivel azok Önre nézve kötelező érvényűek. A jelen ÁSZF egyes rendelkezései helyébe a jelen weboldal egyes aloldalain elérhető, kifejezetten meghatározott jogi közlemények és feltételek léphetnek.

 

A felhasználó által továbbított anyagok (megjegyzések és egyéb tartalom)

A termékek beszerzése céljából a sport-vision.hu részére megadott személyes adatok online Adatvédelmi szabályzatunknak megfelelően kerülnek kezelésre. Tilos bármely illegális, fenyegető, sértő, rágalmazó, obszcén, pornográf vagy más, bármely törvénybe ütköző anyag elküldése vagy továbbítása a jelen weboldalra vagy weboldalról.

A jelen webhelyen a Sport Vision Kft. nem kér Öntől olyan bizalmas vagy egyéb információkat, amivel nincs joga szabadon rendelkezni. A jelen webhelyre Ön által továbbított vagy megküldött bármely anyag, információ vagy egyéb közlemény nem minősül bizalmasnak, és azokkal szabadon rendelkezni nem lehet. A Sport Vision Kft. ezen információkra vonatkozóan kötelezettséget nem vállal. Munkavállalóink jogosultak az információkat, valamint az azokban foglalt összes adatot, képet, hangot, szöveget és minden más anyagot bármely kereskedelmi és nem kereskedelmi célra lemásolni, nyilvánosságra hozni, terjeszteni, alkalmazni vagy más módon felhasználni.

A Szolgáltató a weboldal felhasználóinak magatartását érintően minden felelősséget kizár. Ön a saját magatartásáért teljeskörűen és kizárólagosan felel. Az adatok e csoportjában az Ön személyes adatai természetesen nem tartoznak bele. Azokat az Adatvédelmi és adatkezelési nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően használjuk fel.

A Szolgáltató jogosult, de nem köteles a Vevők által a weboldal használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmakat ellenőrizni, és jogosult, de nem köteles a közzétett tartalmakhoz kapcsolódó jogellenes tevékenységre utaló jeleket figyelni.

Az internet globális jellegéből adódóan Ön vállalja, hogy a weboldal igénybevétele során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően jár el. Amennyiben a weboldal használatához kapcsolódó bármely tevékenység a Vevő saját országának törvényei szerint nem megengedett, az adott felhasználásért kizárólag a Vevő felelős.

Ha kifogásolható tartalmat fedez fel a weboldalon, haladéktalanul értesítenie kell a Szolgáltatót. Ha a Szolgáltató jóhiszeműen eljárva úgy ítéli meg, hogy a bejelentés megalapozott, jogosult az információkat haladéktalanul törölni vagy módosítani.

 

Más weboldalakra irányuló linkek

A jelen weboldalon található, független gyártók oldalaira mutató linkek kizárólag az Ön munkájának megkönnyítése érdekében kerültek felhelyezésre. Amikor e linkeket igénybe veszi, elhagyja a www.sport-vision.hu weboldalt. A Sport Vision Kft. a független gyártók összes oldalát nem vizsgálta felül, azokat nem ellenőrzi, és ezen oldalakért, illetve azok tartalmáért felelősséget nem vállal. Ennek megfelelően, semmilyen kijelentést nem teszünk sem ezen oldalakra, sem az ott megtalálható információka, szoftverekre vagy egyéb termékekre vagy anyagokra, illetve az ezek igénybevételéből fakadó eredményekre vonatkozóan, és azokat nem segítjük elő. Ha Ön úgy dönt, hogy a www.sport-vision.hu oldalhoz kapcsolódó független gyártók valamely weboldalát felketesi, azt kizárólag saját felelősségére teszi.

A Szolgáltató ezen szolgáltatók adatkezelési gyakorlatáért és egyéb tevékenységeiért nem felelős.

 

Szerzői jog és szellemi tulajdonjogok

A jelen weboldalon található tartalomra (szöveges, vizuális és hanganyagok, design, képek, adatbázisok, programozási kódok stb.) vonatkozó minden szerzői jog, levédett megjelölés és egyéb szellemi tulajdonjog a Sport Vision vagy a Sport Vision számára engedélyt adó szervezetek tulajdonát képezi. Ön ezen anyagokat csak a kifejezetten megjelölt mértékben használhatja fel, és kizárólag személyes, nem kereskedelmi célú felhasználásra, illetve a megrendelés létrehozásához és más, a weboldalon keresztül elérhetővé tett szolgáltatások igénybevételéhez szükséges mértékben. E tekintetben felhívjuk a figyelmet arra, hogy tilos az oldal tartalmát bármely módon megváltoztatni, lemásolni, nyilvánosan megjeleníteni, terjeszteni vagy más módon nyilvános vagy kereskedelmi célokra felhasználni, ily módon bármely jogosulatlan felhasználás a jelen szakaszra irányadó jogszabályi rendelkezések megsértésének minősülhet. A jelen weboldal bármely részének felhasználása esetén úgy tekintjük, hogy Ön a jelen feltételeket ismeri, és beleegyezik, hogy a weboldal tartalmát kizárólag személyes használatra és saját felelősségére használja fel.

 

Vásároljon bizalommal

TERMÉKVÁLASZTÉK

Ahhoz, hogy Ön valamennyi előnyt igénybe véve (különleges promóciók és előnyök, személyre szabott promóciós kódok és kuponok felhasználása) vásárolhasson, regisztrált felhasználónak kell lennie weboldalunkon. A regisztrációs folyamat nagyon egyszerű, és csak az alapvető személyes adatokat igényli. De természetesen nem regisztrált felhasználóként is rendelhet és vásárolhat.

Minden aloldal tetején egy legördülő menü található a termékkategóriákkal. Bármely kategória kiválasztásával megnyílik a felsorolt termékeket tartalmazó aloldal. Az oldal bal oldalán találhatók a szűrők a termékek szűrésére: szín, cél/sportág, nem, kor, márka, méret és ár szerint. A szűrő melletti jelölőnégyzetre kattintva engedélyezheti vagy tilthatja le a kívánt szűrőt. Ha több Önt érdeklő termékcsoportot is felsorolt, a képre vagy a termék nevére kattintva további információk jelennek meg az adott termékre vonatkozóan. Ha nem tudja, hogy az Önt érdeklő termék melyik kategóriába tartozik, használhatja az egyes oldalak tetején található keresőmezőt is. A keresőmezőbe beírhatja a termékkódot, a márkanevet, a sportágat stb.

Egyes termékek alapvető tulajdonságai és jellemzői a termék fotójára kattintva elérhető adatlapon találhatók, a termék részletes tényleges tulajdonságai pedig a termékhez mellékelt használati utasításban. Amikor jogszabály azt előírja, a termék használati utasítását a Szolgáltató a termékkel együtt átadja.

A fotó és a termék színe között minimális eltérés lehet, mivel a fotók stúdióban, vakuval készültek. Mintás szövetek esetén a szabás miatt előfordulhat, hogy a minta nem pontosan úgy esik, ahogy a képen látható. Az egyes termékek adatlapján nincs külön figyelmeztetés az esetleges eltérésekre vonatkozóan. A termékek csak az adatlapon feltüntetett méretben rendelhetők.

A termék megtekintésekor először válassza ki a megtekintett termék méretét, és a megvásárolni kívánt mennyiséget. Láthatja, hogy a termék fotó jobb oldalán van egy „Kosárhoz ad" gomb. Amikor erre a gombra rákattint, értesítés jelenik meg arra vonatkozóan, hogy a termék a kosarában van.

A webshopban az összes Sport Vision üzletben raktáron lévő termék látható. A tételek elérhetőségének és helyességének biztosítása érdekében minden egyes tétel elérhetősége a boltban is ellenőrzésre kerül.

A webshopban látható termékek árai nem feltétlenül azonosak az üzletekben alkalmazott árakkal.

A termék vételára mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, ami tartalmazza az ÁFÁ-t. A termékek vételára a szállítási költséget nem tartalmazza, a jelen ÁSZF-ben meghatározott kivételekkel.

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a webshopban megrendelhető termékek árait megváltoztassa, a módosítás a megrendelhető termék weboldalon történő közzétételével egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termék vételárát hátrányosan nem érinti, de a szerződés megkötése (a megrendelés Szolgáltató általi elfogadása és visszaigazolása) és a termék átvétele között bekövetkező árcsökkenés esetén sem jár visszatérítés.

A KOSÁR TARTALMA

Az összes megvásárolni kívánt terméket bármikor megtekintheti. Az oldal jobb felső sarkában található kosár ikonra kattintva egyszerűen megnyílik az oldal, ami az összes megvásárolható terméket megjeleníti, és a termékeket könnyen törölheti a kosárból.

A megrendelési folyamat bármely szakaszában és a megrendelés Szolgáltatónak történő elküldéséig lehetősége van arra, hogy az esetleges adatbeviteli hibákat javítsa (törölje és/vagy módosítsa) a weboldal megrendelő felületén.

A rendelés leadási folyamat során a weboldal rendelő felülete feltünteti a megrendelt termék(ek)et és a fizetendő pontos végösszeget.

A KOSÁRBAN LÉVŐ TERMÉKEK MEGRENDELÉSE

Ha készen áll a vásárlás véglegesítésére, kattintson a kosárra és a „KOSARAM" gombra, amikor megjelenik a kosár teljes tartalma. Ha meggondolta magát a vásárlást illetően, és szeretne valamit módosítani - egyszerűen visszaléphet a kosárból az ajánlatok áttekintéséhez. A kosárhoz, a fizetési részhez való visszatérés ugyanígy történik, a „KOSARAM " gombra kattintva (azon a részen, ahol a kosár van).

A kosár első lépésénél egy mezőt is lát a promóciós kódok/kuponok megadására, ahol megadhatja az üdvözlő kedvezménykódot, ha van (ami az újonnan regisztrált vásárlók számára elérhető), vagy egy adott akcióhoz felhasználható promóciós kódot, ami érvényes. Ha nincs promóciós kódja, e mezőt hagyja figyelmen kívül.

Az üdvözlő promóciós kód felhasználható a teljes árú és a kedvezményes árú tételekre is, de a vásárlás időpontjában különleges online eladásra kijelölt tételekre nem. A promóciós kód a promóció leírásában található tételekre használható fel.

 

A SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI MÓD KIVÁLASZTÁSA

A kosár tartalmának véglegesítése után a „Következő lépés" gombra kattintva a kosár második lépése - szállítás és fizetés - válik elérhetővé.
A Sport Vision webshopban többféle szállítási mód közül választhat: házhozszállítás, illetve csomagpontra vagy csomagautomatába történő szállítás.

 

Házhozszállítás

A GLS (a Sport Vision-nal együttműködő futárcég) 3-5 munkanapon belül kézbesíti a küldeményeket a szállítási címre. A Szolgáltató nem vállal felelősséget, ha a futárcég a fenti határidőn belül nem szállítja le az árut. Kérjük, gondoskodjon arról, hogy a megadott időszakban az adott címen tartózkodjon olyan személy, aki a küldeményt át tudja venni. A küldemény átvételekor szemrevételezéssel ellenőrizni kell a csomagot, hogy nincs-e rajta látható sérülés. Ha észleli, hogy a szállítási doboz jelentősen sérült, és gyanítja, hogy a termék sérült lehet, tagadja meg a küldemény átvételét, és értesítsen minket. Ha a küldemény sértetlen, nyugodtan vegye át a küldeményt, és írja alá a kézbesítőnek a szállítólevelet. A szokásos gyakorlat szerint a futárcég felveszi Önnel a kapcsolatot, és tájékoztatja Önt a kézbesítés pontos időpontjára vonatkozóan. Ha a futár nem találja Önt a megadott címen, új kézbesítési időpontot egyeztethet, vagy a küldemény visszaküldésre kerül részünkre.

A kiszállítás 10.000 Ft feletti megrendelés esetén ingyenes, ennél kisebb összegű rendelés esetén az 1.500 Ft összegű szállítási költség Önt terheli.

Ha ugyanazon a napon több megrendelés is beérkezik ugyanazon Vevőtől, azokat külön vesszük figyelembe a szállítási díjnál, és csak az ingyenes szállításra jogosult értéket meghaladó megrendeléseket szállítjuk ki ingyenesen.

De ha a Vevő második megrendelés leadásakor ezt jelzi, és a Szolgáltatónak erre még lehetősége van, a Szolgáltató a megrendeléseket összevonhatja, ugyanakkor a már megkezdett csomagok utólagos összevonására nincs lehetőség.

A Szolgáltató fenntartja a jogot a szállítási díj módosítására, és a módosítás annak weboldalon történő közzétételével lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem érinti.

 

A GLS csomagpontokon és csomagautomatákból történő átvétel

Több, mint 2.000 GLS csomagpont és csomagautomata közül választhat a megrendelés kézbesítéséhez. A csomagautomaták rugalmasságot és a megrendelt termékek gyors és biztonságos átvételét kínálják, technológiailag modern módon.

A GLS SMS-ben és/vagy e-mailben értesíti Önt, amint a csomag a kiválasztott GLS csomagpontra kézbesítésre került. A csomag az értesítést követő 5 munkanapon belül vehető át, a csomagszám és az érvényes személyazonosító okmány bemutatásával.

A GLS csomagpontok többsége meghosszabbított nyitva tartással várja az ügyfeleket, így a csomagok a munkanap vége után vagy akár szombaton is kényelmesen átvehetők.

Csomagját az Ön által megjelölt GLS csomagponton gyorsan és egyszerűen átveheti. Ha nem tudja személyesen átvenni a csomagot, a csomagszám és érvényes személyazonosító okmány bemutatásával egy Ön által meghatalmazott más személy is átveheti a csomagot.

Az ilyen típusú szállításhoz a bankkártyás fizetés az egyetlen lehetőség.

A sport-vision.hu két fizetési módot tesz lehetővé: utánvétes és bankkártyás fizetés.

 

Készpénzes fizetés a küldemény átvételekor:
Az utánvétes fizetési opció lehetővé teszi, hogy a megrendelés összegét a megadott címre történő kiszállításkor fizesse ki, amikor az árut maga előtt látja. Az utánvétes fizetésre kizárólag készpénzben van lehetőség, a kézbesítő személynek, a megadott címre történő kiszállításkor.

 

Bankkártyás fizetés:
A bankkártyás és hitelkártyás fizetés Visa, MasterCard, Maestro, Visa Premium és Diners kártyákkal lehetséges.

Ellenőrizze a kártyát kibocsátó banknál, hogy a kártyával lehetséges-e online fizetés.

Pontgyűjtő kártyával és gyűjtött pontokkal történő fizetésre nincs lehetőség.

 

KÁRTYÁS FIZETÉS ESETÉN - A megrendelés megerősítése után átirányítjuk Önt a WSpay fizetési rendszerébe, ahol megadhatja a fizetéshez használni kívánt kártya adatait, és elvégezheti a fizetést. Ha a tranzakció sikeres, akkor visszairányításra kerül weboldalunkra azzal az információval, hogy a fizetés sikeresen megtörtént, és két külön e-mail üzenetet kap e-mail címére - először a MEGRENDELÉS VISSZAIGAZOLÁSÁT, majd a fizetés sikeres lebonyolítása után a FIZETÉS VISSZAIGAZOLÁSÁT.

 

KISZÁLLÍTÁSI CÍM

A kosár harmadik lépéseként megjelenik a Vevő adatainak kitöltésére szolgáló űrlap. A megrendelés leadásához kötelező az űrlapon megadni a nevet, címet, telefonszámot és e-mail címet.

 

A MEGRENDELÉS VISSZAIGAZOLÁSA 

A megrendelés leadásához a negyedik lépésben az űrlapon található négyzetre kattintva nyilatkoznia kell, hogy a jelen ÁSZF-et és az Adatkezelési szabályzatot elolvasta és elfogadja. A megrendelést ezt követően a „Megerősítés" gombra kattintva küldheti el. A megrendelés elküldése (a „Megerősítés" gombbal) fizetési kötelezettséget keletkeztet az Ön számára.

 

A Vevő által elküldött megrendelés beérkezését követően a Szolgáltató haladéktalanul automatikus visszaigazoló e-mailt küld, ami tartalmazza a Vevő megrendelésének Szolgáltató általi elfogadását, a Vevő által a megrendelés során megadott adatokat (pl. számlázási és szállítási adatok stb.), a megrendelés azonosítóját, a megrendelés dátumát, a megrendeléshez tartozó tételek listáját, a mennyiséget, a termék árát, a szállítási költséget és a fizetendő végösszeget.

 

A visszaigazoló e-mail a Szolgáltató részéről a Vevő által leadott megrendelés elfogadásának minősül, és érvényes szerződést hoz létre a Szolgáltató és a Vevő között. A megrendelés visszaigazolása nem jelenti azt, hogy a megrendelt termék(ek)et a Szolgáltató biztosan ki tudja szállítani. Különösen a kifogyott termékek esetén előfordulhat, hogy a megrendelt termék hiányos vagy sérült, és ezért nem áll rendelkezésre. Ilyen esetben a Szolgáltató mihamarabb e-mailben vagy telefonon tájékoztatja a Vevőt a szállítás akadályoztatására vonatkozóan.

 

A FIZETÉS VISSZAIGAZOLÁSA

A fizetés visszaigazolása e-mail-ben történik, amit a kártyaadatok megadása és a fizetés sikeres befejezése után kap. Ez az e-mail a sikeres fizetés visszaigazolását jelenti.

Ha nem kap e-mailt a fizetés visszaigazolására vonatkozóan, kérjük, ellenőrizze, hogy a kártyás fizetés átment-e. Ha Ön regisztrált felhasználó, a következő linken megismételheti a fizetést: https://www.sport-vision.hu/profil/ vagy lépjen kapcsolatba velünk a online@sport-vision.hu e-mail címen, segítségért.

 

A WEBOLDALUNKON TÖRTÉNŐ FIZETÉS BIZTONSÁGOS!

A Sport Vision a WSpay internetes fizetési szolgáltatást használja, ami egy fejlett rendszer a fizetési kártyák interneten keresztüli biztonságos elfogadására.

Adatai titkosságát SSL-titkosítással védjük és biztosítjuk. Az online fizetési oldalak a Secure Socket Layer (SSL) protokoll segítségével kerülnek biztosításra, 256 bites adattitkosítással és TLS 1.2 titkosítással, ami az adatok titkosítására szolgáló kriptográfiai protokoll, ami az adatátvitel során megakadályozza a jogosulatlan hozzáférést.
Ez lehetővé teszi az információk biztonságos átvitelét, és megakadályozza az adatokhoz való illetéktelen hozzáférést a felhasználó számítógépe és a WebPay szolgáltatás közötti kommunikáció során, illetve fordítva.

A WSpay Payment Gateway a Visa és a Mastercard által előírt PCI DSS Level 1 biztonsági szabvány szerint tanúsított.
A kereskedő a bankkártyaszámokat nem tárolja, és a számokhoz illetéktelen személyek nem férhetnek hozzá.

 

KISZÁLLÍTÁS

A megrendelés visszaigazolását követően, ha a megadott adatokhoz kapcsolódóan további információ vagy pontosítási igény merül fel, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk telefonon, e-mailben vagy a közösségi médián keresztül. Kérését ellenőrizzük, és választ küldünk Önnek.

Ettől kezdve a szállítási idő általában 3-5 munkanap. Egyes, a szállítóhálózatba kevésbé kapcsolt területek esetén több időt vehet igénybe.

A nagy leárazások és szezonális akciók idején bekövetkező esetleges késések miatt megértését kérjük, tekintettel arra, hogy a külső szolgáltatásoktól függünk. A szállítási határidő ilyen esetben meghosszabbítható.

Az egyes tételek elérhetősége és helyessége biztosítására minden egyes tétel esetén ellenőrzik az elérhetőséget az üzletben.

Ha valamennyi tétel rendelkezésre áll, elküldésre kerülnek.

A rendelkezésre állás ellenőrzése után, ha egy bizonyos termék nem áll rendelkezésre, akkor e-mailt küldünk a nem elérhetőségre vonatkozóan.

Előfordulhat, hogy a megrendelése több csomagban érkezik, ha több olyan terméket rendelt, amelyek különböző üzletekben kaphatók.

A csomag elkészültekor e-mailt kap, az ehhez kapcsolódó információkkal.

 

ELÁLLÁSI JOG

Az elállási jog a jelen pontban meghatározottak szerint illeti meg a fogyasztót, aki a Polgári Törvénykönyvben meghatározott fogyasztó (a továbbiakban a „Fogyasztó"). Fogyasztónak minősül az a természetes személy, aki szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül jár el, és a weboldalon terméket vásárol vagy rendel, továbbá a termékhez kapcsolódó kereskedelmi kommunikáció vagy ajánlat címzettje. Az elállásra vonatkozó rendelkezések kizárólag azon Fogyasztókra vonatkoznak, akik a fenti feltételeknek megfelelnek.

Áruvásárlási szerződés esetén a Fogyasztó jogosult a szerződéstől indoklás nélkül elállni:

 1. a termék
 2. vagy több termék szállítása esetén az utoljára szállított termék

Fogyasztó vagy a fuvarozótól eltérő, a Fogyasztó által jelzett harmadik fél általi kézhezvételétől számított 14 (tizennégy) naptári napon belül.

A Fogyasztó a szerződés megkötése és a termék átvétele közötti időszakban is élhet elállási jogával.

A Fogyasztó olyan lezárt csomagolású termék esetén, amit a felbontás után egészségügyi és higiéniai okokból nem lehet visszaküldeni (pl. fehérnemű, fürdőruha, zokni) az elállás jogával nem élhet.

Az elállási jog gyakorlására vonatkozó eljárás:

Ha a Fogyasztó az elállási jogát gyakorolni kívánja, elállási szándékára vonatkozóan egyértelmű nyilatkozatot kell küldenie a Szolgáltatónak a jelen ÁSZF-ben megadott elérhetőségeken, személyesen vagy e-mailben.

Az elállási nyilatkozat minta innen letölthető.

Ha a Fogyasztó nem a Szolgáltató által közzétett mintát használja az elállási jog gyakorlására, a nyilatkozat akkor egyértelmű, ha az elállásra vonatkozó nyilatkozaton kívül legalább a Fogyasztó nevét, a szállítási címet és a rendelés számot is tartalmazza.

A Fogyasztó akkor gyakorolja határidőn belül az elállási jogot, ha elállási nyilatkozatát a fent megjelölt határidőig megküldi a Szolgáltatónak.

A fogyasztóra hárul annak bizonyítása, hogy elállási jogát a jelen pontban foglalt rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

Az elállás határidőben érvényesítettnek minősül, ha a Fogyasztó 60 (hatvan) naptári napon belül (a 60. naptári napig) elküldi erre vonatkozó nyilatkozatát a Szolgáltatónak. Postai úton történő megküldés esetén a Szolgáltató a postára adás időpontját, elektronikus levélben történő megküldés esetén az elektronikus levél elküldésének időpontját veszi figyelembe a határidő számításnál.

Elállás esetén, a Fogyasztó köteles a megrendelt termék(ek)et haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról szóló értesítés dátumától számított 60 (hatvan) naptári napon belül ajánlott levélben vagy futárszolgálattal a Szolgáltató adott számlát kiállító üzletébe visszajuttatni. A határidő betartottnak minősül, ha a Fogyasztó a 60 napos határidő lejárta előtt elküldi (postára adja vagy a Fogyasztó által megrendelt futárszolgálatnak átadja) vagy személyesen átadja a terméket a fent megadott címek egyikén.

A Fogyasztó a megrendelt termék(ek)et a fenti határidőn belül ingyenesen, de csak személyesen átadhatja a Szolgáltató bármely üzletében. Az áru Szállítóhoz történő visszaküldésének költségei a Fogyasztót terhelik.

A termék(ek) Szolgáltató címére történő visszaküldésének költségei a Fogyasztót terhelik. A Szolgáltató az utánvéttel visszaküldött csomagot nem jogosult átvenni. Az elálláshoz kapcsolódóan a Fogyasztót a termék(ek) visszaküldésének költségén kívül más költség nem terheli.

Ha a Fogyasztó olyan termék esetén gyakorolja elállási jogát, amikor egynél több terméket vásárol egy 2+1 promóció keretében (vagy más nevű/számú promóció keretében, ahol egy vagy több terméket kap ingyenesen - a többi termék megvásárlására tekintettel), a Fogyasztó az elállási jogát kizárólag az összes termék tekintetében együttesen gyakorolhatja (az ingyenesen kapott terméket vagy termékeket is beleértve, amelyek nem választhatók szét).

Ha a Fogyasztó olyan termékhez kapcsolódóan gyakorolja elállási jogát, amelynél két vagy több termék együttes vásárlása esetén egy vagy több termékre előre meghatározott kedvezményt kapott a többi termék megvásárlásához, a Fogyasztó az elállási jogát kizárólag az összes termékre együttesen gyakorolhatja (beleértve a kedvezményes áron kapott terméket vagy termékeket, amelyek nem választhatók szét).

 

GARANCIA

A Szolgáltató az általa értékesített termékekre önkéntes jótállást nem vállal.

Felhívjuk a Fogyasztó figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt nem érvényesíthet egyidejűleg jótállási és garancia igényt, illetve termékszavatossági és garancia igényt, egyébként azonban a Fogyasztót a termékszavatosságban és a jótállási igényekben foglalt jogoktól függetlenül megilletik a garanciából fakadó jogok.

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003 (IX. 22.) Korm. rendelet 1. sz. mellékletében felsorolt, fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés alapján értékesített új tartós fogyasztási cikkekre a rendelet szabályai szerint hibás teljesítés esetén jótállási kötelezettség vonatkozik. A garanciából eredő jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti.

A garancia időtartama:

a) 10.000 és 100.000 Ft közötti eladási ár esetén: 1 év

b) 100.000 és 250.000 Ft közötti eladási ár esetén: 2 év

c) 250.000 Ft feletti eladási ár esetén: 3 év.

A határidő jogvesztő határidő.

A garancia időszak a fogyasztási cikkek Fogyasztónak történő átadásának napján indul, vagy ha az üzembehelyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, akkor az üzembehelyezés napján.

Ha a Fogyasztó a fogyasztási cikket a szállítást követő több, mint 6 hónappal veszi használatba, a garancia időszak a fogyasztási cikk átadásának időpontjában indul.

Ha a Fogyasztó megjavíttatta az árut, a garancia időszak a javításra történő átadás napjától számítva azzal az idővel meghosszabbodik, ami alatt a Fogyasztó a hiba miatt az árut nem tudta rendeltetésszerűen használni.

 

JÓTÁLLÁS

A Szolgáltató hibás teljesítése esetén Ön jótállási igényt érvényesíthet a Szolgáltató felé. Fogyasztói szerződés esetén a Fogyasztó a termék(ek) átvételétől számított 2 éves elévülési időn belül érvényesítheti jótállási igényeit a termék(ek) átvételekor fennálló termékhibák tekintetében. A 2-éves lejárati idő után a Vevő a jótállási jogait már nem érvényesítheti.

Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a jogosult a jótállási igényeit a kézhezvételtől számított 1 éves elévülési időn belül érvényesítheti.

Ön saját választása szerint javítást vagy kicserélést kérhet, kivéve, ha az Ön által választott követelés teljesítése lehetetlen vagy a Szállító számára más követelésekhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha Ön nem kérte vagy nem kérhette a javítást vagy a cserét, kérheti az ár arányos csökkentését, vagy végső esetben elállhat a szerződéstől. Kisebb hibák esetén elállási jog nincs.

A Fogyasztó és a vállalkozás közötti, ingóságok értékesítésére vonatkozó szerződés esetén a Fogyasztó a hallgatólagos jótállásból eredő jogainak gyakorlása során a hibát saját maga nem javíthatja ki, illetve mással nem javíttathatja ki, a Szolgáltató költségére.

Ön az egyik választott jogról áttérhet egy másikra, de az áttérés költségeit Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy a Szolgáltató indokolta.

A hiba felfedezése után azonnal, de legkésőbb a hiba felfedezését követő 2 hónapon belül értesítenie kell a Szolgáltatót a hibáról.

A jótállási igényt közvetlenül a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti.

A szerződés teljesítésétől számított 12 hónapon belül Ön jótállási igényt érvényesíthet azzal a feltétellel, hogy igazolja, hogy a terméket a Szolgáltatótól vásárolta (a számla vagy a számla másolat bemutatásával), a hiba bejelentésén kívül egyéb feltétel nélkül. Ebben az esetben a Szolgáltató csak akkor mentesül a jótállás alól, ha megdönti ezt a vélelmet, azaz bizonyítja, hogy a termék hibája a Vevőnek történő átadás után keletkezett. Ha a Szolgáltató bizonyítani tudja, hogy a hiba oka a Vevőnek tudható be, nem köteles a Vevő jótállási igényét elfogadni. A teljesítéstől számított 12 hónap elteltével azonban a Vevő köteles bizonyítani, hogy az általa felfedezett hiba már a teljesítés időpontjában is fennállt.

Bármely jótállási igény érvényesítéséhez a termék(ek)et vissza kell küldeni a Szolgáltatónak a fent megadott címre. A Szállító csak tiszta termék(ek)et fogad el, a nem tiszta termék(ek)et visszaküldi a Vevőnek.

Ha a Vevő egy olyan hiba miatt érvényesít jótállási igényt, ami a termékről leválasztható rész tekintetében áll fenn, a jótállási igény a termék többi része tekintetében nem minősül már érvényesítettnek.

Csere vagy visszavonás esetén a Vevő nem köteles a termék(ek) rendeltetésszerű használatából eredő értékcsökkenést megtéríteni. A Vevő köteles a Szolgáltatónak a termék(ek)re vonatkozó azon értékcsökkenést megfizetni, ami a termék(ek) rendeltetésétől eltérő célra történő felhasználásából ered.

Hibás teljesítés esetén a jótállási kötelezettség teljesítéséhez kapcsolódó költségek a Szolgáltatót terhelik. A Szolgáltató a jótállási kötelezettség teljesítéséhez kapcsolódóan a Vevőnél felmerült költségeket csak a költségek hitelt érdemlő igazolása (számla, postai szelvény stb.) ellenében fizeti ki a Vevőnek. Ha a termék meghibásodását az okozta, hogy a Vevő a karbantartási kötelezettségének nem tett eleget, a jótállási kötelezettség teljesítéséhez kapcsolódóan felmerült költségeket a saját hozzájárulásával arányosan a Vevő viseli, amennyiben a termék karbantartási igényéről tudott, vagy ha a Szolgáltató az erre vonatkozó tájékoztatási kötelezettségének eleget tett. Ha bizonyításra kerül, hogy a termék hibája a teljesítést követően keletkezett (azaz a Szolgáltató nem hibásan teljesített), a jótállás érvényesítéséhez kapcsolódóan felmerülő költségeket (a terméknek a Vevőhöz történő visszaküldésének költségeit is) a Vevő viseli.

A jótállási igényre vonatkozó nyilatkozatminta itt található.

Ha a Vevő a jótállási igény érvényesítéséhez nem a Szolgáltató által közzétett mintát használja, a nyilatkozatnak tartalmaznia kell legalább a termék hibájának leírását, a választott jótállási igényt, a Vevő nevét, a szállítási címet és a rendelés számot. A jótállási igény érvényesítésére vonatkozó nyilatkozatát a fentiek szerint, vagy a megadott elérhetőségeken teheti meg.

TERMÉKSZAVATOSSÁG

A termék hibája esetén a Fogyasztó saját választása szerint jótállási vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

A Fogyasztó azonban nem jogosult ugyanazon hiba miatt egyszerre jótállási és termékszavatossági igényt is érvényesíteni. Sikeres termékszavatossági igény esetén azonban a Fogyasztó a kicserélt termékre vagy kijavított alkatrészre vonatkozó kiegészítő garanciális igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Termékszavatossági igényként a Fogyasztó csak a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. Termékszavatossági igény esetén a termék hibáját a Fogyasztónak kell bizonyítania.

A termék hibásnak minősül, ha a forgalombahozatalakor hatályos minőségi követelményeknek nem felel meg, vagy ha a gyártó által leírt jellemzőkkel nem rendelkezik.

A Fogyasztó a termékszavatossági igényt a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított 2 éven belül érvényesítheti. Ezen időszak lejárta után a jog elvész. A Fogyasztó köteles a gyártót a hiba felfedezését követően haladéktalanul értesíteni. A felfedezésétől számított 2 hónapon belül bejelentett hiba késedelem nélkül bejelentettnek tekintendő. Az értesítésben bekövetkező késedelemből fakadó károkért a Fogyasztó felel.

A Fogyasztó a termékszavatossági igényét a termék gyártójával vagy forgalmazójával (a Szolgáltatóval) szemben érvényesítheti.

A Polgári Törvénykönyv szerint a termék gyártója és forgalmazója (a Szolgáltató) minősül gyártónak.

A gyártó, forgalmazó (Szolgáltató) kizárólag akkor mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

- a termék nem a saját üzleti tevékenysége során került előállításra vagy forgalombahozatalra,

- a hiba a termék forgalombahozatalának időpontjában a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető, vagy

- a termék hibája valamely jogszabály vagy hatóság által megállapított kötelező szabvány alkalmazásából ered.

A gyártó vagy forgalmazó (Szolgáltató) csak egy mentességi okot köteles bizonyítani.

A termékszavatossági igényre vonatkozó nyilatkozat minta itt található.

 

A megfizetett összeg visszatérítése

Ha Ön a jelen Megállapodást egyoldalúan felmondja, az Ön által megfizetett összeget cégünk haladéktalanul, de legkésőbb azon naptól számított 14 munkanapon belül visszatéríti, amikor a szerződés egyoldalú felmondására vonatkozó döntését, azaz az árut, megkaptuk.  

A visszatérítés a fizetéshez felhasznált bankkártyára vagy arra a számlára történik, aminek IBAN-számát Ön megadja nekünk. A visszatérítéshez kapcsolódóan, a fizetési módbeli eltérés miatt Önt semmilyen költség nem terheli. A visszatérítést csak azután tudjuk elindítani, hogy az áru visszaküldésre került, vagy bizonyítékot szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy az árut visszaküldte.

 

Az áruk visszaküldése

Vigye vissza az árut abba az üzletbe, ahonnan a csomag kiszállításra került, vagy adja át a legközelebbi Sport Vision üzletben. Úgy tekintjük, hogy Ön határidőben teljesítette kötelezettségét, ha az árut a fenti határidő lejárta előtt elküldi vagy átadja nekünk. A Fogyasztó viseli a termék visszaküldésének közvetlen költségeit, ha a szerződésre vonatkozó egyoldalú felmondási jogát gyakorolja.

 

Az áruk visszaküldésének költségei

Az áru visszaküldésének közvetlen költségei a Fogyasztót terhelik.

 

A Fogyasztó felelőssége az áru értékcsökkenéséért

Az áru értékének árukezeléséből eredő értékcsökkenéséért Ön felel, kivéve ami az áru jellegének, tulajdonságainak és funkcionalitásának meghatározásához szükséges volt. Kérjük a vevőket, hogy figyeljenek oda a csomagolásra, ami a termék szerves részét képezi. Tilos a csomagolást ragasztani, festeni vagy más módon megsemmisíteni (pl. sportcipő dobozok).

A Fogyasztó a termék értékcsökkenéséért csak akkor felel, ha az a termék jellegének és tulajdonságainak megállapításához szükséges használaton túlmenő használatból ered.

 

REKLAMÁCIÓ

A termékhez vagy a Szolgáltató tevékenységéhez kapcsolódó panaszait az online@sport-vision.hu e-mail címen nyújthatja be.

A Szolgáltató a szóbeli panaszt a hatályos jogszabályoknak megfelelően kivizsgálja és szükség esetén haladéktalanul orvosolja, ha a panasz jellege ezt lehetővé teszi. Ha a Vevő a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy ha a panasz azonnali kivizsgálására nincs lehetőség, a Szolgáltató a panaszra és az ahhoz kapcsolódó álláspontjára vonatkozóan haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz. Telefonon tett szóbeli panasz esetén a jegyzőkönyvet legkésőbb az írásbeli panaszról szóló részben meghatározott érdemi válasszal egyidejűleg kell megküldeni a Vevőnek, és az írásbeli panaszban foglaltak szerint kell eljárni.

 A Szolgáltató köteles a Vevő részére a panasz nyomon követhetősége érdekében egyedi azonosító számot megadni, ami telefonon szóbeli közlésre kerül.

A Szolgáltató az írásbeli panaszt a kézhezvételtől számított 30 napon belül kivizsgálja és megválaszolja, és gondoskodik arról, hogy a választ a Vevő megkapja. Ha a panasz a Szolgáltató által elutasításra kerül, az elutasításra adott érdemi válaszában köteles álláspontját indokolni.

A Szolgáltató a panaszt és a válasz másolatát 5 évig köteles a nyilvántartásában megőrizni.

Egyéb jogérvényesítési lehetőségek:

Ha a Szolgáltató és a Vevő közötti fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval folytatott tárgyalások útján nem oldódik meg, a Vevő számára az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak rendelkezésre:

a) A panaszkönyvbe történő beírás: A panaszkönyv a Szolgáltató valamennyi üzletében elérhető. A Szolgáltató a panaszkönyvbe beírt bejegyzésekre 30 napon belül írásban válaszol.

b) Panasz benyújtása a fogyasztóvédelmi hatósághoz: Ha a Vevő a fogyasztói jogai megsértését észleli, jogosult a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatóságnál panaszt benyújtani. A panasz kivizsgálása után a hatóság dönt arról, hogy kezdeményez-e fogyasztóvédelmi eljárást. A fogyasztóvédelmi hatóság elérhetőségei a http://www.kormanyhivatal.hu/hu weboldalon találhatók meg.

c) Békéltető testület: A minőséghez, biztonsághoz és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásához, valamint a szerződések megkötéséhez és teljesítéséhez kapcsolódó fogyasztói jogviták peren kívüli, békés úton történő rendezése érdekében a Vevő eljárást kezdeményezhet a lakóhelye szerinti szakmai kamara mellett működő békéltető testületnél.

A Szolgáltató a békéltető testületi eljárásban köteles együttműködni.

d) Bírósági eljárás. A Vevő jogosult a fogyasztói jogvitából eredő követelését polgári peres eljárásban bíróság előtt érvényesíteni.

 

Mentesülés a felelősség alól

A sport-vision.hu törekszik a honlapon közzétett adatok naprakész voltának és pontosságának biztosítására. Ezen erőfeszítések ellenére előfordulhat, hogy a termékek jellemzői, elérhetősége és árai gyorsan változnak, és a weboldalon nem azonos időben frissülnek. Ilyen esetben a Sport Vision a lehető legrövidebb időn belül tájékoztatja a Vevőt a változásokról, és lehetővé teszi a megrendelt termék kicserélését vagy a megrendelés törlését.

 

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Az Ön adatainak védelme és biztonsága fontos számunkra, ezért a személyes adatok védelmére vonatkozó jogi előírásoknak, különösen az Általános Adatvédelmi Rendeletnek (GDPR) megfelelően járunk el. Informatikai rendszereinket technikai és szervezési intézkedésekkel védjük az Ön adataihoz való jogosulatlan hozzáférés, módosítás vagy terjesztés, valamint az elvesztés vagy törlés ellen. 

 

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA ÉS JOGALAPJA

Az Ön személyes adatait az alábbi célokból kezelhetjük:

 • az Ön megkeresésére vagy kérésére történő válaszadás,
 • az Ön megkereséseinek feldolgozása,
 • az Önnel fennálló szerződéses kapcsolatból eredő kötelezettségeink teljesítése a webshopon keresztül vagy valamely üzletünkben.

 

Az Ön adatait az alábbi célokból is kezelhetjük:

 • reklamáció és a visszáru benyújtásának lehetővé tétele üzleteinkben,
 • annak biztosítása, hogy üzleteinkben az érvényes jótállással rendelkező termékeket kicserélhesse,
 • többféle fizetési mód lehetővé tétele üzleteinkben,
 • annak lehetővé tétele, hogy az áruk lefoglalhatók és átvehetők legyenek más üzletekben,
 • annak biztosítása, hogy üzleteinkben a pénzvisszatérítésre sor kerülhessen,
 • a Megállapodás felmondása esetén szükséges intézkedések megtétele érdekében (áruk visszaszolgáltatása, a megfizetett összeg visszatérítése, stb.).

 

Adatait az Ön külön hozzájárulása alapján marketingkommunikációs célokra is kezelhetjük, azaz:

 • hogy tájékoztassuk Önt a különleges, gyakran időbeli korlátozással érvényes kedvezményekről,
 • hogy tájékoztassuk Önt a szezonális kedvezményekről és az aktuális akciókról,
 • hogy tájékoztassuk Önt a tagjaink számára fenntartott különleges akciókról,
 • hogy tájékoztassuk Önt a Sport Vision termékcsalád legnépszerűbb modelljeiről,
 • hogy bemutassuk Önnek a jól ismert márkák sportkínálatának új kollekcióit,
 • annak érdekében, hogy hasznos információkkal láthassuk el Önt a Sport Vision üzletekhez és a webshophoz kapcsolódóan,
 • direkt marketing célokra, marketing cookie-k segítségével, személyre szabott hirdetések létrehozásával.

 

Az adott céltól függően, a személyes adatok alábbi kategóriáit gyűjthetjük és kezelhetjük:

 • alapadatok (pl. kereszt- és vezetéknév, nem, születési dátum);
 • kapcsolattartási adatok (pl. cím, e-mail cím, telefon-/faxszám);
 • banki adatok (pl. számlaszám, IBAN, bank neve);
 • a megrendelt áruhoz/szolgáltatáshoz kapcsolódó adatok;
 • a cookie-k segítségével gyűjtött személyes adatok (a cookie használattal összhangban).

 

Az Önre vonatkozóan gyűjtött adatok a Sport Vision munkavállalói és más személyek számára is hozzáférhetőek lesznek, amennyiben ez az adatgyűjtés céljának eléréséhez szükséges. Ha érdekli, hogy személyes adataihoz ki férhet hozzá, kérjük, olvassa el A személyes adatok címzettjei" című részt.

Az Ön személyes adatai gyűjtésének jogalapja az alábbi lehet:

 1. az adatkezelés a szerződés teljesítéséhez szükséges, azaz annak érdekében, hogy az Ön kérésére a szerződés megkötése előtt intézkedéseket tegyünk (pl. a felhasználó regisztrációja, az áruk kiszállítása, az áruk vagy a megfizetett összeg visszaküldése stb. céljából);
 2. az adatkezelő jogi kötelezettségeinek teljesítése érdekében (pl. reklamáció benyújtásának lehetővé tétele, érvényes jótállással rendelkező áruk kicserélése és hasonlók);
 3. az Ön hozzájárulása alapján, ha az adatkezelés nem a fenti jogalapok egyikén alapul (pl. marketing célokra).

 

Ha az Ön adatait más alapon kezeljük, ahhoz hozzájárulását fogjuk kérni.

Az adatokat akkor kezeljük, ha ehhez Ön hozzájárulását adta.

Például vásárlás esetén a kért személyes adatok megadása szükséges a szerződés megkötéséhez, hogy a Sport Vision a kért árut le tudja szállítani/átadni, és ezáltal szerződéses kötelezettségét teljesíteni tudja. Ha nem adja meg a szükséges információkat a Sport Vision részére, akkor valószínű, hogy a Sport Vision a megrendelését nem tudja feldolgozni és a megrendelt árut nem tudja kiszállítani az Ön részére.

A webshopban történő vásárláskor a fenti adatok megadása nem szükséges, de szükséges, hogy megadja a vezeték- és keresztnevét, e-mail címét (a rendelés visszaigazolásához) és a kiszállítási címét (a rendelés kiszállításához), valamint telefonos elérhetőségét (a rendelés kiszállításakor történő kapcsolatfelvételhez). A fizetési módtól függően banki adatait is kezelhetjük. Ha ezen minimális információkat nem adja meg részünkre, a webshopon keresztül történő vásárlás nem lesz lehetséges, és a Sport Vision a megrendelését nem tudja elfogadni és feldolgozni.

Ha úgy dönt, hogy a webshopon keresztül megrendelt csomagot valamelyik üzletünkben veszi át (click&collect), a csomag átvételekor megkérdezzük a vezeték- és keresztnevét, és ha szükséges, a személyazonosság igazolása érdekében be kell mutatnia személyi igazolványát is. A fenti adatokra a csomagátvétel nyomon követése és az átvett áruk nyilvántartása céljából van szükségünk.

Továbbá, ha Ön nem adja meg a szükséges információkat, amikor érdeklődést vagy kérést nyújt be, vagy egy üzletben vásárol, ami ahhoz szükséges, hogy a Sport Vision teljesíthesse szerződési kötelezettségeit, azaz az érdeklődését vagy kérését megválaszolja, a Sport Vision nem biztos, hogy képes lesz az Ön által kért módon eljárni, azaz lehetővé tenni, hogy a kívánt terméket megvásárolhassa, azaz nem tud az érdeklődésének vagy kérésének megfelelően eljárni.

Amikor Ön a korára és nemére vonatkozó információkat ad meg a Sport Vision részére, a Sport Vision ezen adatokat annak érdekében kezeli, hogy az Ön érdeklődési köréhez igazított tartalmakat megszűrje, azaz olyan termékeket kínáljon Önnek, amelyeket hasonló felhasználók, azaz az Önnel azonos nemű és korú felhasználók kedvelnek, és mindezt azért, hogy megkönnyítse az Ön számára a kínálatunkban való keresést. A Sport Vision kizárólag akkor használja fel az Ön adatait ilyen ajánlatok megtételére, ha Ön a regisztrációs űrlapon ehhez beleegyezését adta.

A Sport Vision azért is kezelheti az Ön személyes adatait, mert ez a szerződések megkötéséhez és végrehajtásához, valamint a szerződési kötelezettségek teljesítéséhez szükséges (a Sport Vision, mint adatkezelő, szerződési kötelezettségei), továbbá azért, hogy a Sport Vision törvényi kötelezettségeit (a Sport Vision mint adatkezelő jogi kötelezettsége) is teljesíteni tudja. Emellett a Sport Vision egyes adatokat azért is köteles kezelni, mivel a vonatkozó jogszabályok ezt előírják. Ha Ön bizonyos kért információkat nem ad meg a Sport Vision részére, a Sport Vision nem biztos, hogy képes lesz szerződéses kapcsolatot létesíteni Önnel, azaz lehetővé tenni, hogy jogait gyakorolni tudja és szolgáltatásokat nyújthasson Önnek. Ha a Sport Vision az Ön hozzájárulása alapján kezeli az adatokat, Ön nem köteles az adott adatokat megadni, de előfordulhat, hogy a Sport Vision azon jogokat vagy szolgáltatásokat, amelyekre az említett hozzájárulás vonatkozik, nem tudja az Ön részére biztosítani.

 

COOKIE-K ÉS WEBANALITIKAI SZOLGÁLTATÁSOK

Weboldalunkon cookie-kat használunk, egyes technikai funkciók lehetővé tételéhez, hogy pozitív felhasználói élményt nyújthassunk Önnek.

A webanalitikai szolgáltatások lehetővé tevő cookie-kat is használunk, amelyek az weboldalunk használatának elemzését végzik, a kínált szolgáltatások minőségének és tartalmának javítása céljából.

Nem használunk cookie-kat vagy hasonló technológiákat az Ön érdeklődésének nyomon követésére és marketinganyagok küldésére, az Ön előzetes beleegyezése nélkül.

Ezen adatok elemzési célú feldolgozásához a Google Analytics szolgáltatást (szolgáltató: Google LLC, USA) használjuk. A szerződésünknek megfelelően a Google ezen adatokat más célra nem használja fel, valamint megteszi a megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket. 

A Sport Vision direkt marketing célokra is igénybe vehet cookie-kat („marketing cookie-k”) személyre szabott hirdetések létrehozása céljából, ha Ön ehhez kifejezett hozzájárulását adta.

Az Ön személyes adatainak cookie-k segítségével történő gyűjtéséről és feldolgozásáról bővebben az „Adatvédelmi politika" oldalon olvashat.

 

REGISZTRÁCIÓ ÉS A PROFIL LÉTREHOZÁSA

A Sport Vision lehetővé teszi, hogy a weboldalán regisztráljon, és személyes profilt hozzon létre. A profiloldalán keresztül online vásárlást bonyolíthat le, és egyéb előnyökhöz juthat.

A regisztrációhoz és a profil létrehozásához az alábbi személyes adatok megadása szükséges: vezetéknév és keresztnév, e-mail cím, nem, telefonszám, lakcím, születési idő és a jelszó.

A profil tulajdonosa, kívánsága szerint megadhatja a gyakran használt szállítási címeket is, valamint a webshopban elérhető kedvezmények igénybevételéhez szükséges adatokat. Ezen adatok (a jelszó kivételével) és az Ön profiljában szereplő korábbi rendelések a Sport Vision webshop munkavállalói és más személyek számára is hozzáférhetők, amennyiben ez az adatkezelés céljainak teljesítéséhez szükséges.

A Sport Vision webshop a közösségi médiában nem fér hozzá az Ön profiljaihoz és jelszavaihoz, és a nálunk tárolt személyes adatait sem osztjuk meg a közösségi média szolgáltatókkal.

Az Ön Sport Vision profilja az interneten keresztül csak akkor érhető, ha a Sport Vision weboldalára a megfelelő bejelentkezési adatokkal, azaz a regisztrációs címmel és jelszóval vagy a kapcsolódó közösségi média profilok valamelyikével bejelentkezett - ezért kérjük, hogy ezeket az információkat a helyes gyakorlatnak megfelelően őrizze meg, és használjon biztonságos (összetett) jelszavakat. Javasoljuk, hogy a jelszó karakterkombinációjának kiválasztásakor nagy- és kisbetűk és számok kombinációját használja, és a jelszó legalább 6 karakterből álljon. Javasoljuk, hogy a jelszót rendszeresen (legalább évente egyszer) változtassa meg.


SPORT VISION HÍRLEVÉL ÉS A SZEMÉLYES ADATOK MARKETING CÉLÚ FELHASZNÁLÁSA

Az Ön adatait kizárólag saját marketingtevékenységeinkhez használjuk fel. Hírlevelünkre való feliratkozáshoz elegendő megadni azt az e-mail címet, amire a hírlevelet megkapni szeretné. A hírlevélről bármikor leiratkozhat, a regisztrációt követően e-mailben, valamint a hírlevelekben megadott utasításoknak megfelelően. Arra is feliratkozhat, hogy SMS- vagy Viber-üzenetekben értesüljön a hírekről és előnyökről, mely esetben csak a telefonszámát kell megadnia.

 

Ha a hírlevélre való feliratkozáskor azt az opciót választja, hogy az Ön érdeklődési köréhez jobban igazodó üzeneteket szeretne kapni, és e célból megadja nekünk a nemére és életkorára vonatkozó információkat, a Sport Vision feldolgozza ezen adatokat annak érdekében, hogy az Ön érdeklődési köréhez igazított tartalmakat szűrje, azaz, hogy a hasonló, azaz az Önnel azonos nemű és korú felhasználók által kedvelt termékeket ajánljuk Önnek, hogy megkönnyítsük a kínálatunkban való keresést. A Sport Vision kizárólag akkor használja fel adatait ilyen ajánlatokhoz, ha Ön ehhez hozzájárult.

A Sport Vision direkt marketing céljára is gyűjtheti személyes adatait, hogy marketing cookie-k segítségével személyre szabott, kifejezetten Önt célzó hirdetéseket hozzon létre, amennyiben Ön ehhez kifejezett hozzájárulását adta. A marketing cookie-król bővebben a Cookie használat című dokumentumban olvashat.

 

A SZEMÉLYES ADATOK CÍMZETTJEI

A törvényileg megengedett kereteken belül és az adatkezelés típusától függően az Ön adatai az alábbi kategóriákba tartozó címzettekkel kerülhetnek megosztásra:

 • Futárszolgálatok, szállítmányozók, postai szolgáltatások
 • Informatikai partnerek a szoftvertámogatás és -karbantartás keretében
 • Felhőalapú szoftverszolgáltatók
 • Számlázási szolgáltatók és bankok
 • Sport Vision leányvállalatok és egyéb kapcsolt vállalkozások
 • Beszállítók és vállalkozók, üzleti partnerek
 • Az illetékes állami szervek (pl. adóhivatal, bíróságok, közigazgatási szervek stb.)
 • Olyan harmadik felek, akik felé törvényi kötelezettség áll fenn a személyes adatok szolgáltatására

Attól függően, hogy személyes adatait milyen célból kezeljük, az adatok a következő kategóriákba sorolhatók:

a) A Sport Vision-on belül:

• felhatalmazott munkatársaink

• leányvállalataink és kapcsolt vállalkozásaink

• a felhatalmazott értékesítési és szervizhálózatunk azon tagjai, akikkel Ön kapcsolatba kerül

b) Üzleti partnereink: megköveteljük tőlük, hogy mindig tartsák be a vonatkozó jogszabályokat, a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályokat, és különös figyelmet fordítsanak az Ön személyes adatai bizalmas kezelésére

reklámügynökségek, marketing és PR ügynökségek és szolgáltatók (Google, Facebook) e-mailek küldéséhez; csak a cookie-azonosító adatok remarketing célokra, e-mail cím hirdetések megjelenítéséhez a Google AdWords programban; cookie-azonosító adatok elemzési célokra a Google Analytics programban; Facebook - csak cookie-azonosító adatok remarketing célokra; e-mail cím hirdetések megjelenítéséhez a Facebook Custom Audiences programban): amelyek segítenek kampányaink és promóciós tevékenységeink lebonyolításában és hatékonyságuk elemzésében.

a küldemények kézbesítése: az Ön adatait a küldemények kézbesítése céljából megoszthatjuk olyan logisztikai üzleti partnerekkel, akik a küldemények kézbesítéséhez nyújtanak szolgáltatásokat (például a GLS és a jövőben más potenciális partnerek).

üzleti partnerek: például olyan bizalmasan eljáró vállalatok, akik az Ön személyes adatait az Ön által kért szolgáltatások és/vagy termékek nyújtásához, vagy marketinganyagok kézbesítéséhez felhasználhatják (feltéve, hogy Ön az ilyen anyagok fogadásába beleegyezett), valamint olyan vállalatok, amelyek a Sport Vision számára programozási támogatást és számítógépes berendezésekhez kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtanak, valamint weboldalak és üzletek karbantartását végzik. Az üzleti partnerek közé tartoznak a következő vállalatok: AdmiNetwork Hungary Kft., Székesfehérvár, NB Soft Beograd d.o.o, Logosoft d.o.o, Belgrád, valamint a Sport Vision bármely más jövőbeli üzleti partnere.

c) Egyéb harmadik felek:

• ha jogszabály által előírt, vagy a Sport Vision védelme érdekében jogilag szükséges

• a jogszabályoknak való megfelelés, a hatóságok kérésére, bírósági határozatok, jogi eljárások, bejelentési és tájékoztatási kötelezettségek, stb.

• a Sport Vision szabályai és szerződései betartásának ellenőrzése

• a Sport Vision és/vagy vevői jogainak, tulajdonának vagy biztonságának védelme

• vállalati tranzakciókhoz kapcsolódóan: a Sport Vision egészének vagy egy részének átruházásához vagy eladásához kapcsolódóan, vagy más módon a Sport Vision egészének vagy egy részének egyesüléséhez, konszolidációjához, az irányításváltáshoz, átszervezéshez vagy felszámoláshoz kapcsolódóan.

Személyes adatai kezelése során a Sport Vision az Ön személyes adatait külföldre is továbbíthatja a Sport Vision cégcsoport tagvállalatai, valamint harmadik felek (pl. üzleti partnerei) részére. Ha az Ön adatai külföldre kerülnek továbbításra olyan címzettnek, aki nem az Európai Gazdasági Térségen belül található, azaz akivel kapcsolatban az Európai Bizottság nem hozott döntést a megfelelő védelmi szint meglétéről, és a személyes adatok továbbításának nincs más, a GDPR által előírt érvényes alapja, a Sport Vision megfelelő szerződéseket köt (pl. az Európai Unió általános szerződési záradékai szerint), amelyek biztosítják, hogy az adatok címzettje az Európai Unió jogszabályai által előírt összes védelmi intézkedést vállalja. A Sport Vision minden egyéb szükséges intézkedést is megtesz.

 

A SZEMÉLYES ADATOK TÁROLÁSÁNAK IDŐTARTAMA

A Sport Vision az Ön személyes adatait az adatkezelés céljának eléréséig tárolja, azaz a regisztrációja aktív állapota során. Ha Ön a regisztrációja aktív státuszát megszünteti (megszünteti profilját a weboldalon, leiratkozik a hírlevélről stb.), a Sport Vision a leiratkozást követően a személyes adatait további 6 hónapig megőrzi, a korábbi időszakból származó esetleges panaszok rendezéséhez. Ha Ön nem regisztrált felhasználóként vásárolt, a Sport Vision a rendelés leadásától számított további 6 hónapig őrzi meg az adatait, a korábbi időszakból származó esetleges panaszok rendezéséhez.

A Sport Vision minden esetben jogosult az Ön személyes adatait a vonatkozó jogszabályokban előírt elévülési időig tárolni.

Az illetékes hatóságok előtti eljárás megindítása esetén a személyes adatokat az eljárás végleges lezárásáig, rendkívüli jogorvoslat és egyéb jogi eszközök igénybevétele esetén pedig az összes eljárás, valamint a meghozott határozatok végrehajtása érdekében indított végrehajtási eljárások jogerős lezárásáig őrizzük meg.

Jogi igények vagy érdekek megállapítása, gyakorlása vagy az ellenük való védekezés esetén az adatok tárolása az adott eset körülményeitől függően, a külön jogszabályokban meghatározott határidők szerint történik.

Ha a vonatkozó jogszabályok előírják, a Sport Vision az előírt adatmegőrzési időszaknak megfelelően hosszabb ideig is tárolhatja az adatait.

Az adatmegőrzési időszak végén a személyes adatokat hatékonyan és véglegesen töröljük, vagy anonimizáljuk azokat, hogy többé ne lehessen őket egy adott személyhez kapcsolni.

 

ADATVÉDELEM

 • Technikai és szervezési biztonsági intézkedéseket alkalmazunk, hogy megvédjük személyes adatait a jogellenes vagy jogosulatlan hozzáférés vagy felhasználás, valamint az adatok vagy azok egy részének véletlen elvesztése ellen
 • Az adatfeldolgozást végző szerződéses együttműködők kizárólag a meghatározott technikai és szervezési biztonsági intézkedések betartása mellet dolgozhatják fel az Ön személyes adatait
 • Személyes adatai a jogosulatlan vagy jogellenes feldolgozás, valamint a véletlen elvesztés, megsemmisülés vagy sérülés ellen védelemre kerülnek
 • Az általunk igénybe vett kézbesítő szolgálat csak a megrendelt csomagok kézbesítéséhez szükséges információkhoz fér hozzá

 

AZ ÉRINTETTEK JOGAI

Személyes adatai gyűjtése és kezelése tekintetében Ön az alábbi jogokkal rendelkezik, amelyeket kötelesek vagyunk biztosítani az Ön számára:

 • Hozzáférési jog
 • A helyesbítéshez való jog
 • Törléshez való jog
 • Az adatkezelés korlátozásához való jog
 • Adathordozhatóság
 • A tiltakozáshoz való jog
 • Az adathordozhatósághoz való jog
 • Panasz benyújtása a felügyeleti hatósághoz
 • A hozzájárulás visszavonásához való jog

 

Ön jogosult arra, hogy megerősítést kapjon tőlünk arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha kezelés alatt állnak, a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés célja, az érintett személyes adatok kategóriái, a személyes adatok címzettjei (valamint minden egyéb információ a vonatkozó szabályozásnak megfelelően). Ha az adatok az EU-n kívülre kerülnek továbbításra és feldolgozásra, Önnek joga van tájékoztatást kapni a különleges védelmi intézkedésekre vonatkozóan. A kezelt adatokról lehetőség szerint másolatot kaphat.

 

Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó személyes adatok indokolatlan késedelem nélküli helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását kérje tőlünk. Az adatkezelés céljait figyelembe véve, Ön jogosult a hiányos személyes adatok kiegészítésére, kiegészítő nyilatkozat megtétele által is. Önnek joga van a Sport Vision által kezelt személyes adataira vonatkozó adathordozhatósághoz.

 

Ön jogosult arra, hogy sajátos helyzete alapján az Önre vonatkozó személyes adatok kezelése ellen bármikor tiltakozzon. Tiltakozhat személyes adata direkt marketing célú felhasználása ellen, és tiltakozhat az automatikus adatkezelés ellen, a profilalkotást is beleértve.

 

Ön a személyes adatok kezeléséhez adott hozzájárulását bármikor visszavonhatja, anélkül, hogy ez a visszavonás előtt az Ön hozzájárulásán alapuló adatkezelés jogszerűségét befolyásolná. Ha vissza kívánja vonni a hozzájárulását, kérjük, lépjen kapcsolatba az adatvédelmi ügyekért felelős kapcsolattartónkkal (lsd. a Kapcsolattartás című részt).

 

KAPCSOLATTARTÁS: HOGYAN GYAKOROLHATJA JOGAIT

Alapvető információkért, illetve jogai gyakorlása, kérdések, panaszok vagy dicséret esetén az online@sport-vision.hu e-mail címen léphet kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal

Megkereséseit és kéréseit indokolatlan késedelem nélkül és a jogi kötelezettségeknek megfelelően dolgozzuk fel, és a megtett intézkedésekre vonatkozóan tájékoztatást küldünk.

 

KISKORÚAK

16 év alatti kiskorú személyek a Sport Vision weboldalt nem használhatják. A Sport Vision Kft. 16 év alatti személyektől nem gyűjt és nem őriz meg információkat, így a weboldalak egyik része sem alkalmas 16 év alattiak bevonzására. Ha egy kiskorú személy szülei, gyámja vagy törvényes képviselője észleli, hogy gyermeke a hozzájárulása nélkül személyes adatokat küldött részünkre, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a Kapcsolattartás alatt megadott címeken.

 

KIEGÉSZÍTÉSEK ÉS MÓDOSÍTÁSOK

A jelen Felhasználási feltételek bizonyos időközönként módosításra kerülhetnek, a tényleges helyzetnek és a jogi szabályozásnak való megfelelés érdekében. Ezért javasoljuk, hogy a jelen Felhasználási feltételeket rendszeresen ellenőrizze, hogy mindig a legfrissebb információkkal rendelkezzen.

A weboldalon való közzététellel úgy tekintjük, hogy a felhasználók az új Felhasználási feltételekre vonatkozóan tájékoztatásra kerültek, és a felhasználók saját kötelessége, hogy a változásokat rendszeresen figyelemmel kísérjék. Úgy tekintjük, hogy amennyiben a felhasználó a közzétételtől számított 8 napon belül nem emel ellenük kifogást, a felhasználó az új Felhasználási feltételeket elfogadta.